Logo Legnica24h.pl
Reklama

Polityka Prywatności

Poniższa Polityka Prywatności opisuje kwestie związane z korzystaniem z portalu legnica24h.pl.

Rozdział „Dane Osobowe” dotyczy wyłącznie Użytkowników i osób niezarejestrowanych komentujących materiały zamieszczone w portalu, a rozdział „Pliki Cookies” dotyczy wszystkich korzystających z portalu legnica24h.pl.

 

Dane osobowe

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych (RODO) z dnia 27 kwietnia 2016 r. informuję, iż:

  1. Administratorem Państwa danych osobowych, po zarejestrowaniu w serwisie lub komentowaniu materiałów jako osoba niezarejestrowana jest DJAmedia Sp. z o.o. z siedzibą w Piotrowice-Osiedle 16, 59-424 Męcinka.
  2. Kontakt z Inspektorem ochrony danych (DPO) w DJAmedia Sp. z o.o. z siedzibą w Piotrowice-Osiedle 16, 59-424 Męcinka - adres e-mail: odo@djamedia.pl.
  3. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane przez Administratora wyłącznie w poniższych celach:
  • zawarcia i realizacji umowy o świadczenie usług drogą elektroniczną na warunkach opisanych w Regulaminie,
  • wysyłki Newslettera (za uprzednią zgodą),
  • marketingowym Administratora (za uprzednią zgodą).
  1. Podane dane osobowe nie będą udostępniane innym podmiotom, poza tymi, którzy posiadają odpowiednią podstawę prawną.
  2. Dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny do realizacji umowy o świadczenie usług drogą elektroniczną na warunkach opisanych w Regulaminie.
  3. Posiada Pan/Pani prawo dostępu do treści swoich danych i ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  4. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do GIODO gdy uzna Pan/Pani, iż przetwarzanie danych osobowych Pana/Pani dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
  5. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne w celu zawarcia i realizacji umowy o świadczenie usług drogą elektroniczną na warunkach opisanych w Regulaminie. Jest Pan/Pani zobowiązana do ich podania, a konsekwencją niepodania danych osobowych będzie niezawarcie umowy o świadczenie usług drogą elektroniczną na warunkach opisanych w Regulaminie.
  6. Podane dane osobowe będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 pkt a) i zgodnie z treścią ogólnego rozporządzenia o ochronie danych.
  7. Administrator serwisu dołożył należytej staranności w celu odpowiedniego zabezpieczenia przekazanych danych osobowych, a w szczególności przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym.
  8. Dane osobowe są przetwarzane z uwzględnieniem zasady: rozliczalności, adekwatności oraz rzetelności.
  9. W każdej chwili istnieje możliwość odwołania zgody na przesyłanie informacji handlowej. Po odwołaniu zgody na przesyłanie informacji handlowej nie otrzymacie Państwo Newslettera.
  10. Istnieje możliwość wniesienia sprzeciwu na przetwarzanie danych osobowych w celach marketingowych Administratora.

 

Pliki Cookies

  1. Dla Państwa wygody strona legnica24h.pl, zwana dalej portalem, używa plików cookies i podobnych technologii m.in. po to, by dostosować serwis do potrzeb użytkowników i w celach statystycznych. Pliki Cookies to niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez serwis internetowy, który odwiedza internauta, do urządzenia internauty.
  2. Cookies używają też serwisy, do których się odwołujemy pokazując np. multimedia. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące Cookies. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowanych tu Cookies.
  3. Portal stosuje Cookies wydajnościowe, czyli służące do zbierania informacji o sposobie korzystania ze strony, by lepiej działała, oraz funkcjonalne, czyli pozwalające „pamiętać” o ustawieniach użytkownika (np. język, rozmiar czcionki).
  4. Portal legnica24h.pl wykorzystuje poniższe pliki Cookies:
    • PHPSESSID – plik cookie utrzymujący identyfikator bieżącej sesji pomiędzy serwerem, na którym zainstalowana jest strona a urzędzeniem użytkownika, za pośrednictwem którego komunikuje się on z serwerem i ze stroną.
    • _l24h_cookie – plik cookie sprawdzający zapoznanie się z informacją o wykorzystywaniu plików cookies.
    • _l24h_regulamin – plik cookie sprawdzający zapoznanie się z informacją o zaktualizowanym Regulaminie.
    • _l24h_app – plik cookie sprawdzający zapoznanie się z informacją o aplikacji na urządzenia mobilne.
    • _l24h_chat – plik cookie sprawdzający wyświetlenie powitania na czacie.
    • _l24h_leave – plik cookie sprawdzający wyświetlenie różnych powiadomień na czacie.
    • _l24h_ulg, _l24h_upw – pliki cookie utrzymujące status logowania Użytkownika pomiędzy serwerem, na którym zainstalowana jest strona a uprzędzeniem użytkownika, za pośrednictwem którego komunikuje się on z serwerem i ze stroną.
    • _ga, _gid, _gat – pliki cookie generowane przez Google Analytics.
  5. Poziom ochrony przed Cookies ustawia się w każdej przeglądarce, aż do całkowitego blokowania plików Cookies. Zwiększa to poziom bezpieczeństwa i ochrony danych, ale może także uniemożliwiać niektóre funkcje, np. zalogowanie się na konto pocztowe.
  6. Jak zmienia się ustawienia w najbardziej popularnych wyszukiwarkach:
  1. Google Chrome

Należy kliknąć na menu (w prawym górnym rogu), zakładka Ustawienia > Pokaż ustawienia zaawansowane. W sekcji „Prywatność” trzeba kliknąć przycisk Ustawienia treści. W sekcji „Pliki cookie” można zmienić następujące ustawienia plików Cookie:

  • Usuwanie plików Cookie,
  • Domyślne blokowanie plików Cookie,
  • Domyślne zezwalanie na pliki Cookie,
  • Domyślne zachowywanie plików Cookie i danych stron do zamknięcia przeglądarki
  • Określanie wyjątków dla plików Cookie z konkretnych witryn lub domen
  1. Internet Explorer 6.0 i 7.0

Z menu przeglądarki (prawy górny róg): Narzędzia > Opcje Internetowe > Prywatność, przycisk Witryny. Suwakiem ustawiamy poziom, zmianę zatwierdzamy przyciskiem OK.

  1. Mozilla Firefox

Z menu przeglądarki: Narzędzia > Opcje > Prywatność. Uaktywnić pole Program Firefox: „będzie używał ustawień użytkownika”. O ciasteczkach (cookies) decyduje zaznaczenie – bądź nie – pozycji Akceptuj ciasteczka.

  1. Opera

Z menu przeglądarki: Narzędzie > Preferencje > Zaawansowane. O ciasteczkach decyduje zaznaczenie – bądź nie – pozycji Ciasteczka.

  1. Safari

W menu rozwijanym Safari trzeba wybrać Preferencje i kliknąć ikonę Bezpieczeństwo.
W tym miejscu wybiera się poziom bezpieczeństwa w obszarze „Akceptuj pliki cookie”.

Reklama
Reklama
Specjalizujemy się w szeroko pojętych Technologiach Internetowych, budujemy m.in. nowoczesne, responsywne strony internetowe i aplikacje webowe. Posiadamy Certyfikaty od Google i IAB Europe oraz od Microsoft Virtual Academy.

 

legnica24h.pl

Portal informacyjny dla mieszkańców Legnicy i okolic. Znajdziesz tutaj najświeższe informacje, zdjęcia oraz filmy.